Marketing en communicatie zijn twee heel verschillende ondernemingsactiviteiten die toch sterk aan elkaar verwant zijn.

Marketing

Marketing is het vakgebied dat zich bezighoudt met het overbrengen van de waarde van een merk, product of dienst aan de markt, met het doel om zo veel mogelijk van de betreffende producten of diensten te verkopen. Marketingactiviteiten kunnen zowel gericht zijn op het vergroten van de naamsbekendheid en een goed imago als het aanzetten tot concrete actie en het genereren van omzet.

Communicatie

Communicatie houdt zich bezig met alle communicatie-uitingen die worden ingezet om het organisatiedoel te behalen. Vaak zijn dit verkoopdoelen, maar doelen kunnen bijvoorbeeld ook met branding te maken hebben. Een brede communicatieafdeling houdt zich bezig met alle vormen van communicatie, dus ook vakgebieden zoals corporate communicatie, arbeidsmarktcommunicatie en interne communicatie.

De interim professionals die werkzaam zijn in dit vakgebied zijn dan ook vaak specialist op een deelgebied van de totale scope van marketing en communicatie bij organisaties. Denk hierbij aan een SEO specialist, contentmanager, social media specialist, marketeer, tekstschrijver of een communicatie adviseur.

Voor het succesvol matchen van de beste interim professional is een zorgvuldige opdrachtinventarisatie een vast onderdeel van onze werkwijze. Hierdoor zijn wij in staat om de beste kandidaat te selecteren en kunnen wij met onze professionals de wederzijdse verwachtingen, ervaringsniveau, expertisedomein en doelstellingen van de opdracht inhoudelijk goed doorspreken.

FITIS Interim

Wil je meer weten over de bemiddeling van marketing & communicatie professionals door Fitis Interim?

Neem dan contact op via 06-52392631 of mail info@fitisinterim.nl.